Over MTD

Over onze vereniging


De club werd opgericht in 1975 en groeide na enkele jaren uit tot een volwaardige modelbouwclub. Later werd de focus meer gericht naar modeltrein gerelateerde projecten. Hier komt alles bij kijken. Elektrische aansluiting, aankleding van de decors, uittekenen van de plannen en natuurlijk het rijden zelf. Dit niet alleen analoog maar ook meer en meer digitaal. Dit zelfs tot het sturen van achtergrond geluid en weerseffecten toe.


Jaarlijks wordt er een tentoonstelling gehouden. Hier wordt het werk van onze leden aan het publiek getoond. Liefst zouden we dit doen in ons lokaal zelf maar aangezien dit te klein is voor de toestroom van de sympathisanten, doen we dit op verplaatsing in Hangar27 te Edegem.


Onze vereniging beschikt over modelbanen in verschillende schalen (Z ;  N ; H0= ; H0~ ; 0).  Deze banen zijn modulair om het transport voor tentoonstellingen en evenementen te vergemakkelijken. Aan deze banen wordt volop gewerkt tijdens de clubavonden. En meermaals trekken we er ook op uit in binnen- en buitenland om ons kunnen te tonen op tentoonstellingen.


Onze clubavonden hebben traditiegetrouw plaats op donderdagavond en elke eerste zaterdag van de maand organiseren we de rijdag. Elke derde zaterdag van de maand proberen we een workshop te organiseren. Parking is voldoende aanwezig in de buurt.

Lokaal: Omer van Ommerplein 15, Edegem


Alle informatie en nieuws over onze club vindt u in ons clubblad " 't Modelleke ", dat om de 3 maanden verschijnt en ook op de ledenpagina staat. Wenst u ons eens te bezoeken, neem dan contact op met één van de leden en dan kan er vast wel iets geregeld worden.


Onze club telt meer dan 50 leden, die allen dezelfde passie delen: de modeltrein en alles wat er bij hoort. Samen beoefenen wij onze hobby als één grote familie en verwelkomen wij graag iedereen die belangstelling heeft om bij ons aan te sluiten.


Voor meer informatie kan je mailen naar:  info@mtdtreinenclub.be     

ONZE SPONSORS

click and link